اهمیت هدفگذاری در زندگی

در این مقاله، خلاصه ی  فصل چهارم کتاب ” راز شاد زیستن ” اثر اندرو متیوس ارائه می شود. این فصل درباره تعیین و اهمیت هدفگذاری در زندگی و راه های رسیدن به آن بحث می کند. فرانکل در کتاب معروفش، به نام “انسان در جستجوی معنا” از زندگی یک اردوگاه کار اجباری در زمان جنگ جهانی دوم می نویسد که از 28 نفر زندانی، فقط یک نفر زنده ماند، نه این که سالم و با هوش تر بوده بلکه برای زنده ماندنش بهانه داشته است.

اهداف همیشه ما را در حال حرکت نگه می دارد. هدفدار بودن و داشتن هدف، جزئی از نهاد و طبیعت انسان است و این که هدفتان چیست اهمیتی ندارد،  فقط اطمینان حاصل کنید که هدف دارید.

امتیاز ویژه هدفگذاری در زندگی 

هنگامی که می خواهید برای رسیدن به هدفتان برنامه ریزی کنید، باید نوع و نحوه ی عملکرد هر چیزی را در این کره ی خاکی به یاد داشته باشید. در واقع فراموش نکنید که هیچ چیز در یک خط مستقیم حرکت نمی کند.

بدون موانع و شکست و ناکامی به هیچ هدفی نخواهید رسید. در حقیقت مهم ترین چیز رسیدن به هدف اصلی نیست، بلکه آموختن چیز های بیشتر در رشد کردن و به کمال رسیدن در مسیر نیل به اهدفمان است.

اهمیت هدفگذاری در زندگی این است که در پایان مسیر شما چه تغییری کرده اید و چه خواهید شد. اگر اهداف تعیین شده ای در ذهن دارید، افکارتان شما را یاری می کندکه بر روی آن اهداف متمرکز شوید. اما اگر بی هدف باشید، افکارتان باز هم بر روی چیز های بیهوده شما متمرکز می شود. پس اهمیت هدفگذاری در زندگی را نادیده نگیرید.

محدودیتها

تنها چیزی که مانع موفقیت مان می شود این است که فکر کنیم موفق نخواهیم شد، هرگاه به توانایی خود برای رسیدن به موفقیت شک کردید، بهتر است به این فکر کنید که دیگران توانستندآن ها را از میان بردارند. به عنوان مثال، وینستون چرچیل، دانش آموز فقیری بود که لکنت زبان داشت، اما توانست در سن 24 سالگی جایزه نوبل را تصاحب کند و یکی از برجسته ترین سخرانان قرن اخیر شود و یا توماس ادیسون کسی بود که از مدرسه اخراج شد.

 مشکلات، جزئی جدا نشدنی از جهان پیرامون ما هستند و ما را به سوی آموختن و تجربه اندوزی سوق می دهند و توانایی های ما را وسعت می دهند. بنابر گفته ی هوراس که می گوید: بدبختی، نبوغ را هویدا می کند همان طور که سعادت آن را مخفی می کند.

در واقع ما از ناکامی ها و شکست هایمان درس های بیشتری می گیریم، تا از موفقیت ها یمان. زمانی که می بازیم به فکر بررسی و تجزیه و تحلیل می افتیم و برای موفق شدن طرح ها و برنامه های جدیدی را اجرا می کنیم، اما زمانی که برنده می شویم، جشن می گیریم و چیز تازه ای یاد نمی گیریم یا کم یاد می گیریم. این هم دلیل دیگری برای محترم شمردن اشتباهات.

اشتباهات

اشتباهات و تصادفات، بی فایده و بی ثمر نیستند، ناکامی و شکست ما، شرمساری و سرافکندگی نیست، آن چه که مایه شرمندگی است، دست از تلاش برداشتن است.

قانون کاشت و برداشت می گوید، موفقیت تنها یک شانس است،  شکست را بپذیرید.

نیوتن، قانون عمل و عکس العمل را کشف کرد، به این معنا هرعملی یک بازتابی دارد. با تو همان طور رفتار می شود که با دیگران رفتار کرده ای، هرچه بکاری همان را درو خواهی کرد و با دنیا همانطور برخورد کن که توقع داری دنیا با تو رفتار کند.

هر انسان در جایی قرار دارد که قانون زندگی برایش تعیین کرده است و افکار و اندیشه هایش، او را به این نقطه کشانده است. در تمام مراحل زندگی انسان، هرگز نمی تواند عاملی به نام بخت و اقبال بیابد. چون که هر چه که وجود دارد، نتیجه اصل و قانونی است که خطا پذیر نیست. انسان های جاهل و کوته بین، فقط نظاره گر موفقیت و پیشرفت افراد مشهور و برجسته هستند. برای رسیدن به هر هدفی همیشه باید خطرات را به جان خرید. باید ریسک کرد. رد شدن از خیابان، تشکیل خانواده، انجام کار تجاری هرکدام نوعی ریسک است.

 در یک کلام

گوته می گوید: هر کاری که می توانی بکنی، یا تصور کنی که قادر به انجامش هستی را آغاز کن. شهامت و جسارت در نبوغ، قدرت و جادو نهفته است.

تنها راه رسیدن به خواسته ها و آرزو هایمان این است که هر کاری که لازم است را انجام دهیم. هر بهبودی و موفقیتی فقط با سعی و تلاش بدست می آید.

هرکاری می کنیم فقط برای لذت بردن از انجام کارمان باشد چون زمانی که در حال انجام کاری هستیم احساس سرزندگی و پویایی می کنیم و رسیدن به نتیجه نهایی برایمان مثل یک پاداش خواهد بود.

امرسون می گوید:  پاداش کار خوب، انجام دادن آن است.

 عاشق کاری باشید که انجام میدهید

چشم داشتن به نتایج، لذت انجام کار در زمان حال را از بین می برد. همان طور که جیمز ام باری می گوید: راز شاد زیستن، انجام دادن چیزی نیست که دوست داریم، بلکه دوست داشتن چیزی است که انجام می دهیم.

اگر تمام توان و نیرویتان را برای انجام کاری که دارید می کنید، صرف کنید، معنایش این نیست که دچار شکست نخواهید شد و یا ناامیدی و یاس را از خود دور کرده اید. شکست آسیب می زند، ولی زمانی این صدمات شدیدتر می شود که متوجه شویم تمام تلاش و سعی خود را نکرده ایم.

پافشاری

پافشاری و تلاش جزء اصلی و مشترک تمام موفقیت های برجسته و ممتاز است. این جا مسابقه ی تلاش و پافشاری است. اولین درس برای رسیدن به خواسته هایمان این است پس آن را درخواست کنیم.

ما به چهار دلیل باید خواسته هایمان را مطرح کنیم:

  1. بیان کردن خواسته ها، نمایانگر عزت نفس و ارزشمند شدن خود است.
  2. درخواست کردن، در سلامتی انسان حائز اهمیت است.
  3. درخواست کردن اولین قدم منطقی، برای تفهیم خواسته هایمان به دیگران است.
  4. با درخواست کردن از دیگران، به آنها لذت کمک کردن را اهدا کرده ایم.

نقش باور و اعتقاد

یکی از عناصر اصلی تحقق خواسته ها، این است که باور و اعتقاد داشته باشید که شما لیاقت و شایستگی داشتن آن را دارید. وقتی شما آگاهانه و چه ناآگاهانه، چنین احساسی داشته باشید، آن وقت خواهید دید که حتی چیزی بیشتر از خواسته هایتان بدست می آورید. یکی از بهترین راههای به وجود آوردن این احساس بازگو کردن خواسته ها و یا درخواست کردن است.

 

خلاصه فصل دوم کتاب “راز شاد زیستن” اثر اندرو متیوس: زندگی در زمان حال

خلاصه‌ی فصل سوم کتاب “راز شاد زیستن” اثر اندرو متیوس: تفکر مثبت و قانون جذب

خلاصه‌ی فصل پنجم کتاب “راز شاد زیستن” اثر اندرو متیوس: یادگیری موفقیت از طبیعت


در خواست مشاوره تلفنی رایگان برای ثبت نام در دوره جامع نوابغ اینستاگرام


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *