ثبت نام رایگان وبینار از ریلز میلیونی تا فروش میلیاردی​​

کارآفرین کیست؟

آکادمی فرجی
آکادمی فرجی
کارآفرین کیست؟
Loading
/

شما کار آفرینید یا رویا آفرین؟کارآفرین کیست. سلام امیرحسین فرجی هستم. مدیر و موسس آکادمی فرجی، جایی که کمک می کنه تا شما اشتیاق سوزان و نقاط قوت خودتون رو کشف کنید و کسب و کار اینترنتی متناسب با اون رو برای خودتون بسازید. این روزها یکی از بزرگترین مشکلاتی که در اکثر افرادی که می خوان وارد دنیای کارآفرینی بشن و به استقلال مالی برسن مشاهده می کنم بر می گرده به همین مفهومی که می خوام در این فایل صوتی در مورد اون صحبت کنم، کار آفرین یا رویا آفرین. تفاوت این دوتا کلمه خیلی مهم هست. برای اینکه ما بدونیم آیا در مسیر واقعی کارآفرینی یا ( entrepreneur ) هستیم یا در مسیر یک رویا آفرین یا ( wantrepreneur ) هستیم؟

مقاله ای می خوندم در این زمینه تفاوت بین فرد کارآفرین و فردی که ما اسمش رو به فارسی گذاشتیم رویا آفرین یا همون به زبان انگلیسی( wantrepreneur ). در حقیقت این دو فرد ممکن هست رویاهای نسبتا مشابهی داشته باشن، اما طرز فکر کاملا متفاوتی دارند که همین طرز فکر متفاوت، در نهایت نتیجه ای که اون ها از حرکت در این مسیر می گیرند رو مشخص می کنه.

کارآفرین یا رویا آفرین

خب بریم ببینیم تفاوت این دو شخص کار آفرین و رویا آفرین چیه. شخص رویا آفرین شخصی هست که بیشتر از حرف در مورد ایده ها لذت میبره و به نظر من مثل شخص معتادی میمونه که فقط می خواد یک چیزی مطرح کنه تا یک لحظه حالش خوش بشه اما اقدام و عملی انجام نمیده. فقط دنبال حرف زدن هست با دوستانش جمع میشه در مورد ایده ها صحبت می کنن و یکی دوهفته در مورد یک ایده صحبت می کنن و به خیال خودش یک کارآفرین هست و بعد ممکن هست ماه بعد بره درمورد یک ایده دیگه ای صحبت کنه.

اما شخص کارآفرین اهل عمل کردن هست، اهل گام برداشتن هست. تفاوت دیگه شخص رویا آفرین شخصی که بیشتر دنبال اینه که با تصویر اون موفقیت بازی کنه، هی تو ذهنش رویا پردازی کنه تجسم خلاق و موفقیت رو داشته باشه و به همین تجسم موفقیت خوش هست. اما برعکس شخص کارآفرین شخصی هست که بیشتر موقعی خوشحال میشه که گام برداره در راستای رسیدن به اون هدف و در راستای عملی کردن اون ایده اش. ببینید چقدر این ذهنیت ها متفاوت هست، شخص کارآفرین به خودش فشار میاره و حتی به سمت سردرگمی حمله می کنه. یعنی میدونه این کار رو انجام بده استرسش بیشتر میشه، سر درگمی هاش بیشتر میشه اما چون میدونه برای رسیدن به هدفش این کارها واجب هست و باید انجام بده از همین فشار ها و همین استرس های یاد دهنده استقبال می کنه. اما شخص رویا آفرین شخصی هست که بیشتر دنبال اون خوشی رویا پردازی هست خیلی از ابهام و این ها استقبال که نمی کنه هیچ، دائما از اون ها فرار می کنه و چون در اقدام کردن و عمل کردن ابهام وجود داره، سردرگمی وجود داره، شکست وجود داره بخاطر این هیچ وقت سمت اقدام و عمل نمیره.

خلق ارزش کنید

نکته مهم دیگه تفاوت مهم دیگه ی شخص کارآفرین هدف اصلیش عالی بودن و خلق ارزش هست، اما شخص رویا آفرین هدف اصلیش که گوشه ذهنش هست پول هست. این رو من در مقالات بسیار معتبری خوندم که تحقیقاتی صورت گرفته بود و دیدن هدف اصلی کارآفرین ها اکثرا پول نبوده و من در سمینارها، جلسات مشاوره، کلاس هام این نکته رو همیشه تکرار می کنم. خیلی ها این نکته رو نمی پسندند اما یک واقعیت هست. اگر هم اون ها به پول فکر می کنن به نظر من درآمد و پول رو به عنوان یک سنجه ای برای نشان دادن حرکت در مسیر درست و درست بودن مسیر ازش استفاده می کنن.

نمیگم اصلا به پول فکر نمی کنن. هدف اون ها هم سود و پول هست. اما هدف اصلی و انگیزاننده اصلی کارآفرین ها چیز دیگه ای هست. همون چیزی که ما همش در موردش صحبت می کنیم. همون چیزی هست که شعار اصلی من در کانال تلگرامم و در وب سایتم هست عالی بودن، خلق ارزش، خدمت کردن به گروهی از جامعه این هدف اصلی کارآفرین هست. یعنی یک آدم کارآفرین شب که می خواد بخوابه در رویاهاش به نظر من بیشتر به پول فکر نمی کنه به این فکر می کنه که داره برای یک گروهی خلق ارزش می کنه و اون ها رو شاد می کنه به اون ها یک کمکی می کنه و اون ها رو به یک نتیجه ای می رسونه. این میشه تفاوت اصلی بین کارآفرین و رویا آفرین.

بهای موفقیت را بپردازید

رویا آفرین تمرکزش فقط روی پول هست، فقط روی شادی بیرونی هست، کارآفرین تمرکز اصلیش روی شادی درونی هست. تفاوت دیگر کارآفرین و رویا آفرین، کارآفرین آماده قربانی کردن و پرداختن بهای موفقیت هست چیزی که عامل اصلی موفقیت از دید سقراط حکیم بود تا زمانی که بهای موفقیت رو نپردازیم، امکان نداره به موفقیت برسیم. کارآفرین چون این رو میدونه چون این رو درک کرده، چون عاشق اون ایده اش هست، چون اهل اقدام کردن هست، حاضر هست که بهای موفقیت رو بپردازه، چجوری این بها رو می پردازه؟ با قربانی کردن چیزهایی که حتی دوست داره اما بخاطر اون هدف والایی که داره، اون هدفی که از درون اشتیاق سوزان رو در اون ایجاد کرده و حاضر اون ها رو قربانی کنه این قربانی کردن چیه؟

مثال: زمان و وقتی که برای تفریحاتش میذاره، از اون زمان کم می کنه و به مطالعه می پردازه از اینکه به یک سری افراد درخواست بده چون احساس می کنه اون ها برای کمک. کردن به مسیر موفقیتش به اون ها نیازمند هست به اون ها درخواست میده اون ها یک سری شون درخواست ها رو رد می کنن. از این رد شدن ها و طرد شدن ها نمیترسه همه این ها علتش چیه؟ علتش اینکه از درون یک اشتیاق سوزانی داره، از درون یک چرایی قوی داره. یک انگیزه بسیار بالایی داره. پس کارآفرین آماده قربانی کردن هست، کارآفرین برای یادگیریش حاضره هزینه کنه. حتی بین تفریحات و کتاب خریدن یا در دوره آموزشی شرکت کردن.

قطعا یک کارآفرین یادگیری رو انتخاب می کنه نه رفتن به تفریحات رو. این نکته رو اسمش رو دوست دارم بذارم وسواس. به نظر من کارآفرین نسبت به اون هدفش وسواس داره واژه قشنگی هست. وسواس چیزی هست که کارآفرین داره، شب ها به فکر اون می خوابه، همش دنبال خلق ارزش هست، همش دنبال یادگیری هست. اما رویا آفرین تفاوتش چیه؟ اون فقط رویای پولدار شدن رو داره و چون این رویای پولدار شدن یک رویای درونی نیست، قطعا این شخص خیلی حاضر نیست چیزی رو قربانی کنه. چون ملاکش برای ارزش گذاری در زندگی فقط چیزهای بیرونی هست و همون پولی که الان داره خیلی این نکته جالب ولی واضحی هست همون پولی که الان داره دلش نمیاد اون پول رو ازش دل بکنه تا اینکه بعد از مثلا شش ماه، یک سال، دوسال به پول بیشتری برسه، چون هدف اصلیش پول هست دیگه، هدف اصلیش پول هست و همون مقدار پولی هم که داره با چنگ و دندان چسبیده.

امیدوارم توی این فایل صوتی که به نظر من فایل بسیار بسیار مهمی هست، فهمیده باشید تفاوت بین کارآفرین و یا اصطلاحا رویا آفرین و رویا پرداز چی هست. همین جا از شما می خوام طرز فکر خودتون رو تست کنید با خودتون رو راست باشید، خلوت کنید و ببینید طرز فکر الان شما، ذهنیت الان شما کارآفرین هست یا رویا آفرین. امیدوارم که ذهنیت شما کار آفرین باشه و اگر هم به این اشتباهتون پی بردید و جزء دسته رویا آفرین ها هستید، یکم خلوت کنید با خودتون عمیق تر فکر کنید و به دسته کارآفرین ها بپیوندید، خدانگهدار.

 


در خواست مشاوره تلفنی رایگان برای ثبت نام در دوره جامع نوابغ اینستاگرام


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *