بزرگترین و جدیدترین تغییر الگوریتم اینستاگرام 2021 که باید حواسمون خیلی بهش باشه تا بهتر و بیشتر توسط مخاطبهامون دیده بشیم و محتوایی مناسب این ویژگی تولید کنیم چیه؟!
اصلا نگران نباشید چون توی این مقاله مفصل در موردش صحبت میکنیم.
الگوریتم اینستاگرام 2021 براساس پارامتری به نام نرخ تعامل یا (Engagement Rate) محتواها رو دستهبندی میکنه. توی هشتگها و صفحات Home فالوورهای شما اون ها رو نشون میده و در کل نرخ تعامل، ملاکی برای میزان ارزشمند بودن محتوای شماست.
نکتهی مهم اینه که نرخ تعامل، تابع پارامترهای زیادیه!
چهار پارامتر معروف که روی این ملاک تاثیر میذارن
- تعداد لایک یا پسندیده شدن
- تعداد کامنت یا نظر
- تعداد به اشتراک گذاری یا Share
- تعداد ذخیره کردن یا Save پست
توی الگوریتم جدید اینستاگرام همهی اینها مهمه اما میزان ارزشگزاری این پارامترها تغییر کرده؛یعنی در الگوریتمهای قبلی اینستاگرام فاکتور پسندیدن(Like) خیلی خیلی مهم بود اما حالا دیگه اینطور نیست و چیزی که در جدیدترین الگوریتم اینستاگرام خیلی مهم شده، میزان ذخیره کردن (Save) محتواهای شما توسط فالوورهاتونه!در واقع میزان ارزش این پارامتر در محاسبهی نرخ تعامل توسط اینستاگرام، به مراتب بیشتر از میزان لایک شده!
دو تا شاهد برای اثبات این موضوع وجود داره:
1-اینستاگرام مدتیه در کشورهای مختلف مثل کانادا، ایتالیا، برزیل و… به صورت آزمایشی نمایش تعداد لایک فالوورها رو به طور کلی حذف کرده. چند روز پیش هم در فیسبوک اینکار رو انجام داد. مثلا توی کشور ایتالیا شما تعداد لایک محتواهای مختلف رو در اینستاگرام نمیتونید ببینید. این نشون میده که هدف اینستاگرام، پایین آوردن ارزش لایک هاست.
۲-اضافه شدن قابلیت دسته بندی(Collection) در قسمت پستهای ذخیره شده.
اگر همین الان به این قسمت توی صفحهی خودتون برید میبینید که امکان دسته بندی یا درست کردن پوشههای جداگانه برای محتواهای مختلف، فراهم شده. مثلا شما میتونید پستهای مربوط به رستورانهای موردعلاقتون رو در یک پوشه ذخیره کنید و اسم هم براش انتخاب کنید مثلا Food یا غذا، تووی یه پوشهی دیگه لباسهایی که قراره بخرید یا پستهای آموزشی اینستاگرام مارکتینگ و… رو میتونید ذخیره کنید.
این نشون میده اینستاگرام توجه ویژهای به ذخیره کردن محتواها توسط فالوورها داره.
علتش چیه؟!
علتش اینه که شما وقتی محتوایی رو ذخیره میکنید، یعنی اون نه تنها برای شما ارزشمند و جالب بوده بلکه میخواید از اون بعداً هم استفاده کنید و مرورش کنید.
این چه نفعی برای اینستاگرام داره؟!
هدف اصلی در الگوریتم اینستاگرام 2021 همیشه این بوده که کاری کنه شما وقت بیشتری رو توی اون بگذرونید و بیشتر ازش استفاده کنید، پس طبیعیه که به محتواهایی اهمیت بیشتری بده که این هدف رو محقق میکنن.
یه مزیت دیگهی امکان ذخیره سازی محتواها که شاید برای الگوریتم اینستاگرام 2021 هم مهم بوده اینه که شما الان به راحتی با یک جستجوی ساده توی گوگل میتونید صفحهها و سایتهای زیادی رو پیدا کنید که امکان «خرید لایک» و «خرید کامنت» رو فراهم کردن اما «خرید Save» نه تنها متداول نیست بلکه شاید خیلی خیلی سخت هم باشه،
یعنی Save غیرقابل خریده و اینستاگرام به خاطر همین موضوع ارزش این پارامتر رو بیشتر از گذشته کرده تا ارزشمند بودن یک محتوا با معیار معتبرتر و واقعی تری سنجیده بشه.
حالا سوال اینه که ما باید چه محتواهایی تولید کنیم که بیشتر توسط مخاطبانمون باارزش تلقی بشه و کاری کنه که اونها گزینهی Save رو انتخاب کنن؟!
جواب اینه:
High value content
یعنی محتواهایی که از نظر مخاطب به قدری ارزشمنده که بعداً هم دوست داره به اونها سربزنه!
روش های ایجاد محتواهای پر سیو که جدیدا در الگوریتم اینستاگرام خیلی تاثیر گذار است.
۱- محتوای همیشه سبز (Ever green content)
اولین نوع محتوایی که ارزش سیو کردن برای مخاطب شما میتونه داشته باشه، محتواهای همیشه سبز هستن؛ یعنی محتواهایی که تابع زمان خاصی نیستن و اصطلاحا تاریخ انقضا ندارن.
این محتواها ترفند یا نکته ای رو به مخاطب آموزش میدن که توی حوزهی کاری پیج شما، مخاطب احساس میکنه بعدا هم به اون نکته ممکنه احتیاج پیدا کنه!
مثال: فرض کن توی حوزهی زیبایی پُستی بذاری با این محتوا: «۶ روش داشتن پوست شاداب»
یا در حوزه آموزش «۶ روش بالابردن سیو در اینستاگرام » یا
توی حوزهی دکوراسیون؛ «۵ ترفند چیدمان جدید میلهای مدرن» یا «۵ ترفند چیدمان تابلو روی دیوارها» و…
توی هر حوزهای که هستین، با یک جستجوی ساده در گوگل میتونید بسیاری از این ترفندها رو توی مقالات مختلف پیدا و به محتوای پیجتون تبدیل کنید. اصلا هم کار سختی نیست،فقط باید شروع کنید! که در تغییرات الگوریتم اینستاگرام شماهم عقب نمونید.
نکتهای که باعث میشه توجهها رو به سمت پست خودت بیشتر جلب کنید، به کار بردن عدد در عنوان هست.مثلا همونطور که گفتم: ۶روش، ۵ نکته، ۴ ترفند، ۵ روش و…
۲- محتواهای اینفوگرافیک (Infographic Contents)
محتواهای اینفوگرافیک که اینجا نمونهش رو میبینید تشکیل شده از یک سری اطلاعات و متنها و یک سری تصاویر و اِلِمانها(شکلها و سمبلها). به خاطر همین بهش میگن اینفوگرافیک یعنی اطلاعاتی رو در قالبهای گرافیکی و بصری در اختیار شما میذاره.
باید حواستون باشه اینفوگرافیکی نسازید که بیش از حد شلوغ باشه؛ این محتواها در عین آموزنده و جذاب بودن باید ساده و خلوت باشن چون مخاطب توی اینستاگرام، حوصلهی زوم کردن روی مطالب رو نداره.
حتی میتونید محتواهای قدیمی خودتون رو هم تبدیل به این مدل محتوا بکنید و دوباره منتشر کنید چون معمولا نرخ سیو این نوع از محتواها بسیار بیشتره.پس محتواهای خودتون رو جوری بسازید که مشتری پسند باشه و باعث بشه بیشتر سیو کنند تا در تغییر الگوریتم اینستاگرام مطالبتون و پیجتون هنوز بالا باشه.
۳- محتواهای الهام بخش
سومین محتوایی که سیو بالایی میگیرن، محتواهای الهام بخشه. مثل یک جمله از بزرگان حوزهی کاری شما. به عنوان مثال، من مقایسه کردم؛ پستی که من جملات جیم ران رو در صفحهی اینستاگرام میذارم به واسطهی علاقهای که بهش دارم، نسبت به بقیهی محتواها سیو خیلی بالاتری داشته!
۴- پستهای آلبومی یا ورق زدنی
محتواهایی که سیو خیلی خیلی بالایی میگیرن و بسیار هم جالبه پستهای ورق زدنی هستن!
نمونهای که شما اینجا میبینید مربوط به پستی هست که من میخواستم ویژگی تروتمندان جدید رو به اشتراک بذارم؛ اومدم هر اسلاید رو به یک ویژگی اختصاص دادم و پایین هر اسلاید نوشتم ورق بزن.
این یکی از محتواهایی هست که توی پیج من سیو خیلی بالایی رو گرفت. یا ۶ جمله از جیم ران که زندگی من رو متحول کرد.
همهی این محتواها رو میتونید در قالب پست آلبومی بسازید و نکتهای که خیلی جالبه اینه که اگر همین پست رو به صورت ویدیو طولانی منتشر کنید، شاید ۱/۴ یا ۱/۵ این میزان سیو بگیره!
البته که من امیرحسین فرجی همیشه تاکید کردم از نظر میزان تأثیرگذاری همیشه و بدون شک ویدیو شخصی رتبهی اول رو داره اما خوبه که در طول هفته توی پیجتون، چندتا پست ورق زدنی هم داشته باشید!.پس با ساختن پست های آلبومی باعث بشید بیشتر مخاطب ها پست هاتون رو سیو کنند تا در تغییر الگوریتم اینستاگرام مطالبتون و پیجتون هنوز بالا باشه.
۵- عکس مفهومی، کپشن طولانی
مدل بعدی که من بررسی کردم و معمولا سیو بالایی داره محتواهایی هستن که خود پست یک عکس مفهومیه ولی کپشن(توضیحات زیر پست) هم طولانیه هم جذاب و ارزشمنده؛ یعنی مخاطب ارزشی که دنبالشه و به خاطرش پستی رو سیو میکنه، در کپشن طولانی زیر اون پست میبینه.
شما میتونید توی کپشن یک مقالهی مرتبط و جالب با حوزهی کاریتون رو بیارید و بازنویسی کنید، براش یک عکس جذاب و مفهومی پیدا کنید و بعد اون رو با استفاده از ایموجیها جذابتر و در کپشن ازش استفاده کنید.پس با ساختن پست هایی با عکس های مفهومی بیشتر مخاطب ها راضی کنید که پست هاتون رو سیو کنند تا در تغییر الگوریتم اینستاگرام مطالبتون و پیجتون هنوز بالا باشه.
۶- درخواست سیو از مخاطب
این مورد شاید خیلی ساده و پیش پاافتاده باشه اما من استفاده کردم و جوابهای خیلی خوبی ازش گرفتم طوری که نرخ سیو رو دو تا سه برابر تونسته افزایش بده.
چیکار باید بکنید؟ خیلی سادهست؛ شما باید توی ویدیو یا کپشن از مخاطب درخواست کنید که محتوا رو سیو کنه!
دعوت به اقدام یا (Call to action) پست شما میتونه همین باشه که محتوات رو سیو کنن.
نکتهی مهم اینه که اگر از مخاطب این خواسته رو داری، باید دلیلی هم برای اینکار بهش بدی. کوچکترین دلیل میتونه این باشه که «این محتوا ممکنه بعداً به دردت بخوره پس حتما سیوش کن!»
خیلی جالبه که همین درخواست ساده توی کپشن، خود ویدیو یا آخرین اسلاید پست آلبومی میتونه نرخ سیو پستهای شما رو چندبرابر کنه!
رفیق! بهت قول میدم اگه
این ۶ ترفند رو توی پیجت به کار ببری و اجرا کنی، محتواهات خیلی خیلی بیشتر از گذشته سیو میشه و اینستاگرام محتوای تو رو به عنوان یک محتوای ارزشمند شناسایی میکنه، در نتیجه اون رو به مخاطبان بیشتری نشون میده!
اگر تو هم روشی به ذهنت میرسه یا نظری داری که در الگورتم جدید اینستاگرام یا سیو بیشتر پست ها تاثیر داره زیر همین مقاله بنویس تا همهی ما ازش استفاده کنیم.
اما در آخر پیشنهاد میکنم حتما مقاله مشکلات جدید اینستاگرام رو بخونی که خیلی مفید و کاربردی است.
در خواست مشاوره تلفنی رایگان برای ثبت نام در دوره جامع نوابغ اینستاگرام